
Vegetarisk bouillabaisse med klyftpotatis och aioli (ca 6 port.)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 medelstora morötter
1/2 purjolök
olivolja att steka i
3-4 msk tomatpuré
8-10 dl vatten
2,5 dl grädde
1 pkt saffran (0,5 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
1 krm cayennepeppar
1,5 msk torkad timjan
1 ask körsbärstomater
2 msk citronsaft
salt & svartpeppar
ev. färsk timjan
Grovhacka gul lök, purjolök och vitlök. Skär morötter i bitar och strimla fänkålen grovt. Stek allt i en stor gryta/kastrull l i rikligt med olivolja tills att löken börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt tomatpurén och fräs några minuter. Häll på vatten, grädde, buljong och saffran. Låt koka upp och tillsätt i lagerblad, cayennepeppar, timjan och halverade körsbärstomater. Låt puttra på låg värme med lock på i minst 45 min, gärna längre. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Strö ev över färsk timjan.
Servera med klyftpotatis och aioli.


I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
