
125 gram smör
1 msk vatten
4-5 normalstora rödbetor
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1 ägg
1 msk honung
1 tsk torkad timjan
salt & svartpeppar
1,5 dl riven ost
Koka rödbetorna tills de har blivit mjuka. Låt dem svalna och gnid sedan av skalen. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en smidig pajdeg. Lägg i kylen i 30 minuter. Skiva rödbetorna tunt. Smula fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, salt och peppar. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med degen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Ta ut pajskalet och sprid ut rödbetorna i formen. Bred över fetaostkrämen och strö över den rivna osten. Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Jättegod paj!
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
