

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Skär jordgubbar och rabarber i små bitar och lägg i en kastrull med sockret (anpassa sockermängd efter hur söta jordgubbarna är och hur syrlig rabarbern är). Koka upp och låt småkoka ca 10-15 min tills frukten är mosig. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Grädda i 250 grader i ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bkplåtspapper och dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla pappret med kallt vatten om det inte vill släppa. Låt svalna något och bred sedan över rabarber- och jordgubbskompotten och rulla ihop. Lägg skarven nedåt och förvara i kylen.



I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
