
400 g jordgubbar (färska eller frysta)
1,25 dl vatten
0,75 dl strösocker
1/2 citron, saften
1 vaniljstång
3 msk maizena
2 msk vatten
vaniljglass
mandelbiskvier
Skölj och rensa jordgubbarn. Koka upp jordgubbar, vatten, socker och citronsaft. Mixa med en stavmixer till en slät kräm. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. Blanda maizena och vatten och rör ner i krämen, koka ca 2-3 min tills krämen tjocknat. Låt svalna något och servera ljummen med glass och mandelbiskvier.


Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!
Jordgubbssoppa har jag aldrig provat. Låter mums!
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
