
0,5 dl mörk sirap
2 rivna morötter
1,5 dl torkade aprikoser, hackade
2 dl havregryn
2 1/2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i filen. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över frön (valfri sort, jag tog chiafrön) och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter i 200 grader. Låt svalna.

Lät ju hur gott som helst! Det här receptet ska jag definitivt spara till senare. Precis som du säger, man önskar att man tog sig tid till att baka eget oftare. Inte mycket som slår den där första nybakade smörgåsen ur ugnen.. mums!
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
