Stracciatellaglass med körsbärssås

Ja ni, finare bilder än såhär får ni faktiskt inte på den här otroligt goda efterrätten. Den intog vi nämligen i tisdags då det var alla hjärtans dag. Kanske det allra bästa med en sådan dag, att det är fullt legitimt att äta dessert en tisdagkväll? Hur som helst så var det beckmörkt ute och glassen började smälta, så då blir det inte snyggare än såhär. Men det viktigaste är ju att det är gott, och det var det verkligen! Det godaste jag ätit på länge. Krämig glass med chokladflagor (så kallad stracciatella) och så en ljummen, söt körsbärssås till. 

Glassen är efter världens bästa glassrecept som tar fem minuter att göra, enbart består av två ingredienser och ger en helt ljuvlig smak och konsistens. Den går att smaksätta med precis vad man vill dessutom. Jag har tidigare gjort bland annat vaniljglass och hallonglass på detta sätt. Men den här gången rörde jag helt enkelt ner finhackad mörk choklad och serverade med en sötsyrlig körsbärssås till. Magiskt gott! Gör detta till helgen nu, ni kommer inte att ångra er.

Stracciatellaglass med körsbärssås (4-6 port.)

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk (sötad)
  • 100 g mörk choklad 
  • ca 200 g frysta körsbärca
  • 0,5 dl strösocker

Vispa grädden fluffig. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda. Finhacka chokladen och vänd ner. (Smaka på smeten eftersom en är oerhört god.) Häll smeten i en burk med lock och frys minst 5 timmar. Ta fram glassen ca 10 min före servering. 

Lägg körsbär och socker i en kastrull och koka upp. Mosa körsbären grovt och låt småkoka ca 10 min tills såsen tjocknat något. Servera till glassen och NJUT.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search