
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 g mjölkchoklad
20 st turkisk peppar-godis, krossade
Häll grädde, socker och sirap i en stor kastrull, gärna traktörpanna. Låt koka till 120 grader. Ta kastrullen från plattan och rör ner honung, smör och hackad mjölkchoklad. Rör till en slät smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm (eller liknande storlek). Strö över lakritskrosset och rör runt lite i formen så att lakritsen blandar sig med smeten. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen så att fudgen stelnar helt. Vänd ut fudgen ur formen och skär i bitar. Förvara i kyl.


dessa ser ju såååå goda ut!! (och älskar din personliga påse, så fint ju!!)
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
