
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano regano
salt & peppar
1/2 dl kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
1 finriven vitlöksklyfta
salt & peppar
4 libabröd
sallad
1 strimlad rödlök
2 tomater
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
Häll av och skölj av kikärtorna, spara 1/2 dl av spadet. Rosta kikärtorna i en het stekpanna tillsammans med kryddorna tills skalet på kikärtorna börjar lossna lite. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop senap, kikärtsspad och äppelcidervinäger och häll sedan i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Vispa i all olja tills såsen tjocknat något. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
Servera kikärtorna och aiolin med mjuka libabröd och grönsaker.


Mums!
Men åh så himmelskt gott det där såg ut!:D
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
