Det är ju en makalöst fin höst vi bjuds på i år! Vilken lyx det är att vakna till sol varje dag. Jag njuter varje morgon av att gå tidiga barnvagnpromenader i parken, längs med ån, förbi hamnen och ut till Hjälmaren i klar, hög luft och morgonsol som glittrar i vattnet. Hösten när den är som allra bäst! Näst bäst med hösten, förutom vädret, är ju den goda maten. För nu är det ju äntligen säsong för att göra en riktigt god, långkokt och mustig bönchili. Världens bästa bjudmat! Enkelt och billigt att göra till många och går att piffa till med diverse tillbehör; creme fraiche eller gräddfil, guaccamole, gott bröd, nachos, en sallad... Eller gör storkok och frys in i matlådor och plocka fram när du behöver en snabb lunch eller när orken tryter på kvällen. Anledningarna att svänga ihop en härlig chiligryta är alltså många.
 
HÄR hittar ni mitt recept på en riktigt god bönchili. 
 
I helgen om gick åt vi bönchili med creme fraiche, guaccamole och gratinerade nachos. Äppelmust till det och den perfekta höstmiddagen var fulländad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se