Jag vet inte vad ni tycker, men jag värderar eftermiddagsfikat högt på helgen. Att runt klockan tre slå sig ner i soffan med tända ljus, nybryggt te, en bra bok eller ny blank, tidning och självklart ett riktigt gott fikabröd. Antingen något lyxigt, gott från ett konditori eller nybakat från ugnen hemma. Idag har vi dock inte tid för något soffmys, för idag vankas det dop med efterföljande dopfika, och ni ska såklart få recept på godsakerna som serveras då. Men tills dess tänkte jag bjuda på mina bästa mjuka kakor. Trevlig helg!
 
En mjuk kaka med torkade aprikoser och mandel som blir extra saftig av en varm citronsockerlag som hälls över den färdiga kakan. Vallmofrönen ger en härlig konsistens.
 
En ljuvlig vaniljsmakande kaka fylls med en riktigt smörig glasyr, både i och ovanpå.
 
Kanske min allra bästa kaka! Banan och och choklad i kombination är ju magiskt gott. 
 
Kaneltoscatäcket är helt makalöst gott och tillsammans med den mjuka kakan och de söta päronen är nog det här höstens bästa kaka.
 
En riktig klassiker som alltid funkar, jul eller inte. Kryddig, mjuk, fluffig och alldeles ljuvlig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se