
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja att steka i
1 msk röd currypasta
2 sötpotatisar
1 burk kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
ca 2 msk riven färsk ingefära
2 msk jordnötssmör
1 dl röda linser
1 lime, skal och saft
persilja, gärna färsk
salt och peppar
jasminris
1/2 burk kokosmjölk
vatten
salt
Hacka lök och vitlök och stek mjukt i olja i en gryta. Rör ner currypastan och låt fräsa med. Skala och tärna sötpotatis och lägg i grytan. Tillsätt kokosmjölk krossade tomater, buljong ingefära, jordnötssmör och lime. Låt småputtra tills sötpotatisen och linserna är mjuka, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och persilja, gärna färsk.
Kokosriset: Koka riset enligt förpackningen, men byt ut 2 dl vatten mot kokosmjölken.
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
