
6 dl mjölk
1½ msk vetemjöl
5 ägg
½-1 tsk salt
ca 5 dl champinjoner
10-12 kokta färskpotatisar
salt & peppar
Vispa ihop mjölet med ca 1 dl mjölk. Koka upp resten av mjölken. Ta kastrullen åt sidan och vispa ner mjölblandningen. Vispa noga så inga klumpar bildas. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det koka upp på nytt. Ställ därefter kastrullen åt sidan för att svalna. När mjölken svalnat vispar man ner ett ägg i taget och salt. Om man ska ha stuvning över behövs inte så mycket salt. Grädda i 200 grader i ca 25 min. Stick försiktigt med en gaffel för att kolla om den stannat.
Skiva svamp och potatis och stek i smör tills de fått fin färg, smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över omeletten.
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
