Något av en favoritsyssla på lördagsförmiddagarna är för mig att strosa runt på någon av stans second hand-butiker/loppisar. Alltid är det något jag är på jakt efter, om inte annat så är det roligt att bara hoppas på ett riktigt fynd, eller bara förfasas över allt hiskeligt fult som finns också. Och trots att loppis och vintage blivit så otroligt populärt på senare år så går det ju faktiskt att fynda riktigt bra och fina saker fortfarande! Dagens exempel är en urfin gjutjärnsgryta i perfekt skick som jag fick ge 140 kr för. Inte gratis, men med tanke på att en liknande gryta kostar runt tusenlappen ny i butik så tycker jag att det var ett riktigt kap! Jag har länge varit på jakt efter precis en sån gryta men oftast är de som finns på loppis väligt slitna och/eller ofräscha inuti. Men denna var som ny. Tänk så fin och trevlig att servera en gryta ur!
 
 
 
Fynd nummer två var den lilla mässingsljusstaken med glas som kostade en ynka femma. Väldigt fin, och med lite upputsning antagligen ännu finare! Efter lite googling på märket Grillby mässing verkade det vara ett gammalt fint märke på (ganska dyra) mässingsljusstakar. Ännu mer fyndkänsla alltså!
 
 
 
De små faten för någon tia styck ska katterna få ha till sin mat. När jag i kassan sa att jag inte ville ha kopparna som hörde till förklarade min svägerska som var med att faten skulle vara till katter och att de så sällan använder koppar (så sant!), och då gjorde damen i kassan stora ögon. "Porslinsfat med guldkant till katter?" Ja, varför inte, när de inte kostar mer än ett trist fat på Ikea? Den lilla glasskålen på fot kunde jag inte låta bli. Världens sötaste lilla oliv/sylt/godis/såsskål. 18 kr betalade jag för den innan vi styrde hemåt för semmelfika i soffan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se