En lättlagad men ursmarrig rätt är quesadillas! Tortillabröd som läggs ihop med en god röra emellan och sedan steks i en het stekpanna så att fyllningen värms, osten smälter och bröden på fin färg. Varför inte som ett alternativ till fredagstacosen? Dessa quesadillas fyllde jag med tärnas paprika, majs, färskost, salsasås och lite riven ost. Serverat med lite extra majs, grönsallad, guaccamole och nachochips är helgmiddagen fixad!
 
 
Vegetariska quesadillas med färskost (2 st, ca 4 port.)
4 tortillabröd (recept HÄR)
1 liten paprika, tärnad
1 dl majs
3 msk salsasås
1/2 dl färskost, ytp philadelphia
1 dl riven ost
salt och peppar
 
Rör ihop paprika, majs, salsa, färskost, salt och peppar. Lägg ut två tortillabröd, strö hälften av osten på bröden och bred ut röran på de båda bröden. Strö över resten av osten och lägg på de två andra bröden. Stek en quesadilla åt gången i en het och torr stekpanna tills fyllningen blivit varm och osten smält. Skär ev i bitar och servera med goda tillbehör.
 
 
Recept på min guacamole finns HÄR.
 
Mer quesadillas: Kycklingquesadillas HÄR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se