Ett gott bröd till helgens långfrukostar tycker jag är ett måste, och hembakat är ju det allra godaste! Här är ett riktigt gott bröd som fått lite extra samk och saftighet av kallpressad rapsolja som dessutom ger brödet en fin gulaktig färg. Enkelt att röra ihop och behöver bara snurras ihop och läggas på plåt, så förutom jäsningstiden så går detta bröd snabbt att göra! Urgott nybakt med bara smör på till maten, eller såklart med god ost på frukosttallriken.
 
 
 
Limpa med kallpressad rapsolja

1 paket jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk honung

2 tsk salt
1 dl kallpressad rapsolja
10-12 dl vetemjöl

Smula jästen och rör ut med vattnet. Tillsätt honung, salt och olja ochg till sist mjölet, lite i taget till en smidig deg som är något lös. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min, under en handduk. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och tvinna degen till en snurrad limpa. Lägg på plåpt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 min och grädda i 175 grader i ca 45 min eller tills brödet fått en fin gyllenbrun skorpa.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se