Visst känns citrongräs, lime och lite hetta från röd curry som perfekta uppiggare i novembermörkret? Och så blomkål och morötter med massa vitaminer. Lägg till kokosmjölk så har du en smakrik soppa med lite sting i som fixas på 20 minuter!
 
 
Kokosmjölksoppa med blomkål (4 port.)
400 g blomkål
2 morötter
3 salladslökar
1 msk riven färsk ingefära
1 citrongräs
3 tsk röd currypasta
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
1 lime
1 tsk salt

Dela blomkålen i små buketter, strimla morötterna. Strimla salladslöken. Krossa citrongräset med baksidan av en kniv och dela på längden. Lägg allt utom salladslöken i en kastrull och slå på koksomjölk, vatten och currypasta. Pressa i limesaft och lägg i citrongräset helt (det plockas bort sen). Koka upp och låt koka ca 10-15 min tills morötterna och blomkålen är mjuka. Lägg i salladslöken och smaka av med salt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se