I helgen var jag på loppis på första gången på länge. Jag är ju omåttligt förtjust i att gå på loppisar och i second hand-butiker, men ibland blir man ju liksom mätt eller bara tappar sugen. Men nu börjar jag känna ett sug igen och särskilt nu i juletider tycker jag att det är lite extra härligt att gå och plocka bland gamla julgranskulor, glöggkoppar och glitter. Så i lördags tog jag en sväng i några second hand-butiker och fyndade både sådant som jag behövde och några saker som bara var fina. För jag använder loppisar både till att fynda roliga grejer som man inte kan hitta någon annanstans, men också för att köpa saker som jag behöver, för en billig peng.
 
Exempelvis står det följande saker på min lista just nu; äggskivare, gummistövlar, mortel och hålslev. Grejer jag behöver och som jag vet går att hitta bra och billigt på loppis och därför känns onödigt att köpa nytt (och därmed slita extra på naturen). Många skänker ju ibland så gott som oanvända saker och vissa grejer, exempelvis en mortel, försämras ju inte med tiden. Hålslev kan jag hur som helst nu bocka av från listan efter helgens räd liksom kökshanddukar som jag ofta köper begagnade. Gamla, fina handdukar som har ungefär hundra gånger bättre uppsugningsförmåga än nya handdukar från Ikea eller Åhléns.
 
 
Fina udda tallrikar finns det ofta en uppsjö av på loppisar, och istället för att sörja att det inte finns fyra stycken likadana så köp en (eller flera) udda och använd som uppläggningsfat/skål! 
 
Både fruktfatet och salladsskålen är udda fat som är köpta på loppis för några ynka kronor.
 
Sen hittade jag även ett par urfina stjärnljusstakar i mässing för det eminenta priset fem kronor styck. Alldeles perfekt nu till advent!
 
Stjärnorna passar fint till de tjusiga Skultuna-ljusstakarna vi fått i bröllopspresent.
 

Kommentarer
Postat av: Paulina

Fina saker. Jag har märkt att jag är urdålig på att hitta saker på loppis. Undrar om man kan träna upp det? 😃

Svar: Jamen det tror jag. Jag brukar gå flera varv, vända och vrida på saker och vips, så upptäcker man något fint! Det gäller att ha rätt blick på.
Julia Hellquist

2014-11-25 @ 18:23:05
URL: http://hallonbubbla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se