Nu spirar rabarbern och det jag vill göra rabarbersaft, muffins med rabarber, rabarberkräm och inte minst rabarberpaj! Finns det något godare såhär på försommaren? I helgen gjorde jag en variant med, förutom rabarber, jordgubbar, röda vinbär och mandelmassa. Så fasligt gott! Mandelmassa förhöjer verkligen pajen och gör den extra god. Dessutom lyxade jag till det och kokade en vaniljsås på grädde och vaniljstång. Mmmm så gott!
 
 
 
 
Rabarber & jordgubbspaj
ca 400 g rabarber
2-3 dl jordgubbar
125 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g mandelmassa
 
Skriva rabarber och jordgubbar. Fördela i en form. Mixa ihop resten av ingredienserna till en smulig deg och fördela över bären. In i ugnen i 175 grader i ca 20 min tills den fått fin färg. Servera med lyxig vaniljsås!
 
Vaniljsås
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
2 äggulor
2 msk potatismjöl
2 msk socker
 
Koka upp gräde, mjölk och vaniljstång (urskrapad, men lägg även med hela stången). Dra från plattan och låt stå 15 min så att gräddmjölken tar smak av vaniljen. Fiska upp vaniljstången och släng. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, vispa ihop äggula, potatismjöl och socker och rör ner i gräddmjölken. Låt sjuda på låg värme under vispning tills såsen tjocknat. Låt svalna, klart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se