Drömmar är en av mina favoriter bland småkakor. Söta och spröda och kan varieras på mång aolika sätt. Tidigare har jag gjort varianter med choklad och saffran. Nu testade jag en lite somrigare smaksättning; kokos och citron! Inte alls dumt ihop, snarare väldigt gott! Jag använde mig av ett citronsocker, men vanligt socker funkar precis lika bra. Det är bara att smaka sig fram till hur mycket citronsmak du vill ha på kakorna. Och glöm inte att använda en ekologisk citron! Citroner är i regel mycket besprutade och ska man som i detta fall använda skalet är en ekologisk att föredra.
 
 
Kokos- och citrondrömmar (ca 20 st)
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekocitron, skalet
100 g kokosflingor
1 tsk hjorthornssalt
2 dl vetemjöl
 
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt kokosflingor och citronskal. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i degen. Ställ kallt 30 min. Forma degen till ca 20 små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 150 grader i ca 15 min.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se