I helgen åt vi (hemmagjorda) hamburgare och inspirerad av den mycket underhållande och frestande bloggen hamburgare.org som enbart skriver om hamburgare i alla dess former gjorde jag ett för mig nytt tillbehör, nämligen inlagd rödlök. Jag tycker att det är väldigt gott med inlagda grönsaker överlag och rödlök blev inget undantag. Syrligt och knaprigt och precis hur gott som helst på hamburgare tillsammans med de vanliga tillbehören sallad, tomat och dressing. Hamburgaren fick en helt ny smak och lökens textur och syrlighet blev ett väldigt trevligt och lite överraskande inslag. Dessutom känns det som att den inlagda löken passar till precis allt, så god var den! Jag tänker mig den till köttbullar eller kanske panerad fisk. 
 
Få ingredienser och lättlagat- det tar max 5 min att svänga ihop!
 
 

Inlagd rödlök

2 medelstora rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
1 lagerblad
0,5 dl strösocker
1 msk salt
0,5 – 1 färsk chili

 

Skiva löken tunt. Blanda resten av ingredienserna och koka upp i en kastrull. Lägg i löken och låt det hela sjuda i ca 30 sek. Häll över i en ren och fin glasburk med tättslutande lock. Låt svalna och ställ i kylen minst 4 timmar, gärna längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se