I helgen var ju värdet minst sagt blandat. Jag växlade mellan hopp och förtvivlan i samma takt som det regnade och snöade, omvartannat. Vårkänslorna hann börja spira innan de snabbt slogs ned av en decimetertjockt tungt snötäcke som sedan vips var borta igen. Minst sagt förvirrande.
 
Och som den säsongs- och väderpåverkade person jag är vill jag gärna att det ska avspeglas i annat, t ex i dukningen på en middagsbjudning. Jag hade tidigare i veckan (när solen sken och vägarna var snöfria) tänkt satsa på en vårig, spirande dukning med blåblommig duk, ljukoppar i glas, vaser med tulpaner och kanske ranunkler... Men så kom snön och gjorde mig förvirrad. Skulle jag satsa på en mysig, ombonad vinterdukning istället? Det fick bli ett mellanting helt enkelt! 
 
Beigevit linneduk med röda rutor och mässingsljusstakar fick stå för det ombonade och varma och de små vaserna med rosaröda blommor (sort?) och blommiga servetter för det våriga.
 
Jag har skrivit det förut och skriver det igen; små vaser (i detta fall glasflaskor) med enstaka blommor i tycker jag är det allra finaste att duka med. Det behövs inga maffiga blomsteruppsättningar för att bordet ska kännas dekorerat och lite lyxigt. Det blir effektfullt när man kan sprida ut blommorna över hela bordet och är dessutom inte ivägen för konversationer över bordet. 
 
Det behöver inte bara vara blommor på bordet, i några av flaskorna stack jag ner små rankor av mynta som jag klippt av från min enorma myntaplanta som växer som ogräs i köksfönstret. 
 
Söta servetter från Ikea.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se