Nu ska ni få ett jultips som vissa av er kanske har vetat jämt, men för några av er kanske det här kommer som en nyhet, och en mycket god sådan! Nämligen att det går att koka risgrynsgröt i ugnen vilket gör det hur enkelt som helst att koka sin julgröt och ursäkterna för att köpa gröt i plastkorv minskar rejält. Inget evigt rörande och risk för fastbränd gröt utan bara härlig, mjuk risgrynsgröt som blir färdig efter en timme i ugnen. Släng in en grötkastrull i ugnen imorgon kväll så har ni gröt färdig att bara värma på till luciamorgonen!

 
Risgrynsgröt (4 port.)

1,5 dl grötris, rundkorningt
2 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
7 dl mjölk (3%)


Mät upp risgryn och vatten i en kastrull. Tillsätt salt och smör. Koka på svag värme under lock i ca. 10 minuter. Tillsätt hälften av mjölken och koka upp en gång och tillsätt sedan resten av mjölken, rör om. Sätt på locket på kastrullen och ställ in i ugnen på 100 grader i ca 1 timme. Ät direkt eller låt svalna och förvara i kyl och värm på senare. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se