Förra helgen var mina föräldrar på besök och hade med sig hembakat surdegsbröd och egenodlade rödbetor. Världens finaste presenter! Dessa fick utgöra en av veckans middagar tillsammans med getost, ruccola och honung- rödbetans bästa vänner! Rödbetorna kokades och gratinerades sedan med osten och av surdegsbrödet gjorde jag stora, frasiga krutonger som fick toppa hela rätten. Urgott!
 
 
 
Varma rödbetor med getost & krutonger (4 port.)
6-8 rödbetor
100 g ruccola
100 g getost
ca 4 kivor surdegsbröd
honung
 
Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka (tar 20-50 min beroende på storlek). Gnid av skalet under rinnande vatten. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Smula/skiva getosten och fördela över rödbetorna. Gratinera i 200 grader i ca 15 min tills osten smält något. Tärna brödet och stek i olivolja tills det blivit frasigt och fått lite färg. Lägg ruccola på ett stort fat. Lägg på rödbetor med getost. Ringla över honugen och strö över krutongerna. Servera!
 
 
Lyxigt god och enkel middag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se