Det slår ju nästan aldrig fel; när man väl har grillat klart och ätit upp och slänger ett öga på grillen så inser man det. Att nu är ju glöden som allra bäst helt perfekt. Eftersom man aldrig orkar vänta tills dess innan man hivar på maten på grillen i ren hunger. Men det är då man ska ha en liten efterrätt på lut som ska tillredas på grillen, så är den perfekta glöden inte bortkastad! Ett exempel, som är både superenkelt och jättegott, är grillade persikor med honung och vanilj som grillas i foliepaket och sedan serveras med vaniljglass. Åh så gott. Den mjuka, söta och varma frukten gör sig så oerhört bra ihop med kall och len vaniljglass. 
 
Grillade persikor med vanilj & honung (4 port.)
4 persikor
1 vaniljstång
3 msk honung
vaniljglass
 
Kärna ur och dela persikorna i klyftor. Lägg i mitten på ett stort folieark. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och fördela över frukten. Lägg även med de urskrapade stängerna. Klicka/ringla över honungen och nyp ihop folien till ett paket. Lägg på grillen och grilla tills all frukt är mjuk och varm. Servera med glass!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se