Oftast gör jag smulpaj med havregryn när jag gör frukt- och bärpaj, men det är ju faktiskt kul (och gott!) att variera sig. I söndags passade jag på att göra en blåbärspaj på sommarens sista blåbär. Det smälta smöret i degen gör pajtäcket lite segt och knäckig och väldigt gott. Lite salt i degen förhöhjer smaken ytterligare!
 
 
 
Smörig blåbärspaj (ca 8-10 bitar)
ca 500 g blåbär
2 msk potatismjöl
200 g smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Blanda bären med potatismjöl och fördela i en pajform. Smält smöret och rör ner socker, bakpulver, salt och sist mjöl till en mjuk deg. Fördela degen så att den täcker bären och grädda i 200 grader i ca 30 min tills pajen fått fin färg.
 
 
Recept på hemmagjord vaniljsås HÄR.
Recept på lyxig vaniljsås HÄR.
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad gott :)

2014-08-26 @ 21:24:54
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se