Rabarber kanske en framför allt förknippar med sensommaren, men faktum är att rabarbern är minst lika god nu i augusti, bara man plockar de späda fina stjälkarna. Och det är ju tråkigt att låta rabarbern förfaras i landet bara för att blåbären och snart äpplena har sin storhetstid. Så jag plockade helt enkelt in ett knippe rabarber och kokade sylt på. Hur härligt är det inte att en höstkväll plocka fram en burk hemkokt rabarbersylt till pannkakorna? Och ni vet väl att koka egen sylt är ungefär det enklaste som finns? Bär/frukt + socker + lite vatten är det hela, koka ihop och häll på burkar!
 
 
Sensomrig rabarbersylt (1 burk, ca 2,5 dl)
250 g späd rabarber, gärna röd
2,5 dl strösocker
1 msk vatten
 
Ansa och skiva rabarber i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt koka upp och koka sen på låg värme i ca 10 min tills det blivit en mosig sylt. Häll upp på en väl rengjord burk och låt svalna med locket på.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se