

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
75 g smör
1 msk kallt vatten
9 persikohalvor (konserv)
150 g mandelmassa
3 ägg
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Hacka samman mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform/små pajformer. Riv mandelmassa. Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Tillsätt mandelmassan och häll i formen/formarna. Lägg i persikohalvorna; i små formar en i varje och tärna resten och strö resten runt om, i en stor form kan alla läggas i hela. Grädda i 200 grader i ca 15 min eller tills pajerna/pajen stannat och fått fin färg. Ät helst ljumna.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
