Har ni påskpyntat någonting hemma än? Kanske lite påskliljor eller kanske ett påskris? Jag plockade lite fina kvistar i söndags och pyntade med fina fjädrar i ljusa, lite smustiga pasteller. Alldeles lagom färgglatt för min smak. Jag piffade dessutom med några små pappersägg som jag pysslat ihop. Lite pilligt men inte det minsta svårt. Välj ett papper du tycker om, eller flera olika, jag tog ett fint presentpapper. Sen är det bara sax, papperslim, sylnål och sytråd som behövs! Det är lite svårt att förklara i ord hur man gör, men jag ska göra ett försök.
 
Klipp ut 8-10 äggformade ovaler. Enklast är att klippa ut fyrkantiga bitar, lägga på varandra och klippa så många ägg samtidigt som saxen klarar, alt. klippa ut en mall som du sedan klipper varje ägg efter.
 
Vik varje ägg på längden och stryk lim på den ena sidan av "baksidan" och lägg ihop meden till oval. Fortsätt så tills alla tio bitar sitter ihop och klistar ihop de sista bitarna så att en oval "boll" bildas. Putsa bitarna och klipp till alla kanter så att det blir jämna.
 
Trä en nål med sytråd igenom toppen på ägget och knyt en hängögla.
 
Häng upp i påskriset och beundra ditt egenhändigt fixade påskpynt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se