I sommar har mina kryddväxter på trappen fullkomligt svämmat över. Basilikan, mynta, persiljan och citronmelissen har vuxit så det knakat, men nu när hösten börjar krypa allt närmare börjar de bli allt ledsnare. De saknar både solen och värmen så nu har de fått flytta in. Dock har jag inte plats för alla jättekrukor inne, så jag passade på att klippa ner dem och använda bladen istället. Basilikan fick bli en tredubbel sats pesto och citronmelissen något så trevligt som saft. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med närmare en liter citronmelissblad, men efter lite googlande hittade jag ett (superenkelt) recept på just citronmelisssaft. Gott att dricka som den är, men jag tänkte använda den till drinkar! Med lite is, Sprite och en citronskiva kan det nog bli en ritkigt fräsch och god drink.
 
 
Citronmelissaft
1 liter citronmelissblad
1 liter vatten
1 citron
1 dl strösocker
 
Koka upp vatten. Tilllsätt bladen, en skivad citron och socker. Låt stå tills saften svalnat. Sila av och häll på en väl rengjord flaska. Späd med lika delar vatten (eller något annat!)
 
Få ingredienser och få moment ger en frisk och lite syrlig saft med smak av citron och ja, citronmeliss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se