Nu är den äntligen här, den efterlängtade fredagen som liksom inleder hela julhärligheten. Jag började dagen med att kämpa mig igenom en lång tenta för att sedan ta en välförtjänt helg. Åh så skönt. En storhandling följde där jag  fyllde skafferiet till bredden med bakingredienser, för nu är jag bra sugen på att sätta igång med julbakning! Lussekatter, julgodis, en mjuk saffranskaka... Det är tur att vi har snälla grannar som gärna offrar sig och tar emot mina bakverk i tid och otid.
 
Ett enkelt arrangemang i köksfönstret. Små knubbiga hyacinter och lite vild mossa från Örebroskogarna samsas på ett av mina absolut bästa loppisfynd- ett blåvitt porslinsfat på fot. 
 
Förutom mjöl och mandelmassa köpte jag även ett gäng julblommor idag. Blommor är nämligen mitt favoritjulpynt, alla kategorier. Snövita hyacinter och snitt-amaryllis har jag än så länge pyntat med. Jag brukar ofta ta in några röda detaljer till jul, t ex i någon kökshandduk, plåtburk eller blomma, men i år känner jag för att bara köra på vitt och så lite guld här och var. Jag vet inte om det är bristen på snö och vinterkänsla som gör att det nästan känns fel att jula till det ordentligt. Hur som helst, adventsljusstakar och stjärnor på plats i fönstren och i skydd av mörkret kan gräsmattan lysa hur grön den vill, mysigt blir det ändå! 
 
Nu ska jag värma på lite glögg (en favorit från förra året, hjortonglögg från Duvenkroks) och höja volymen på julmusiken och njuta av inledningen på årets bästa tid.
 
Ps. Jag tar tacksamt emot tips på var jag kan hitta fina juliga servetter som inte är i ja, tomtestil. Har letat men inte hittat något, verkar mest vara röda grisar som gäller i år...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se