Jag glömde ju helt bort att ge er receptet på förra veckans äppel- och päronkräm! Kräm ger mig verkligen  barndomskänslor. Mamma brukade koka rabarberkräm, äppelkräm och kräm på torkad frukt (som vi av någon anledning kallade för ögon- och öronkräm?! Det såg väl ut som det? ). Med kall mjölk som man slevade i sig på verandan en ljum sommarkväll... Eller köpekräm på semestern vid havet med en smörgås till som kvällsmat. Eller i sommarstugan, vilket fortfarande är ett måste när jag åker dit. Kräm och limpsmörgåsar på kvällen, annars kan det vara liksom. Jag gillar kräm helt enkelt. :-)
 
 
Äppel- och päronkräm (2 ganska stora portioner)
2 äpplen
1 päron
1/2 dl vatten
3 msk socker
kanel och vaniljpulver efter smak
1/2 dl vatten + 1 1/2 msk potatismjöl
 
Skala och tärna frukten. Koka tillsammans med vatten, socker och kanel/vanilj tills det mjuknat. Mixa ev. med mixerstav för en slätare konsistens. Rör ihop vatten och potatismjöl till en redning och häll den i en smal stråle ner i krämen under omrörning. Koka sedan upp krämen och dra ifrån värmen. Låt svalna något och avnjut med kall mjölk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se