För mig var brudbuketten en av de roligaste bröllopsdetaljerna. Jag fullkomligt älskar att pyssla och fixa med blommor och få saker gör mig så ytligt lycklig som en riktigt vacker blombukett. Att jag dock skulle binda min egen bukett var inte aktuellt. Dels är det ju inte som att binda vilken bukett som helst, en brudbukett måste ju ha ett "handtag" vilket gör att den måste bindas med en speciell teknik så att stjälkarna hamnar rätt osv, vilket kändes som ett för stort projekt dagen innan sitt eget bröllop. Dessutom ville jag bli överraskad! Jag hade förstås diskuterat med floristen i blomsterbutiken om hur jag ville ha buketten vad det gällde blommor, färg, form, stil osv, men jag ville få hämta ut buketten och känna att "åh, blev den såhär!". Som en present till mig själv.
 
Och oj vad nöjd jag blev! Den blev precis så trädgårdsaktig, lagom vild, rosa & ljusgrön, romantisk och lite spretig som jag önskat. Att både pionerna och daggkåpan kommer från mina föräldrars trädgård är förstås extra roligt, särskilt när det var där hela bröllpsfesten sedan ägde rum! Jag njöt av att få bära den i kyrkan och på alla bilder och under festen stod den framför oss och prydde vårat bord. Buketten var helt fantastisk, den vackraste jag sett, precis som ens brudbukett bör vara.
 
Pioner i ljusrosa, mörkrosa & vitt, vita kvistrosor, aprikosfärgade rosor, ljusgrön daggkåpa, spretiga vita blommor som jag inte vet vad de heter (någon som vet?) och stora gröna blad runt omkring. Corsagen (mannens lilla blomma) är en pionknopp med daggkåpa runt. Den urfina bilden är tagen av vår fantastiska bröllopsfotograf Mirjami
 
En lite suddig bild jag tog när vi satt i baksätet i en urfin gammal bil och åkte från vigseln.
  
Buketten dagen efter, minst lika fin. Nu är den dock torkad och förvisso något mindre och skrumpnare, men färgerna och känslan finns kvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se