Det här med bröllop kan ju verkligen bli precis så hur dyrt eller hur billigt som helst. En brudklänning kan kosta allifrån 500 kr på Myrorna till 50 000 för en tjusig märkesklänning. Och så allt där emellan såklart! Blocket, sy själv, hyra, billigare märken, butik, begagnad osv.... Och med tanke på att det är en hel del saker som ska införskaffas till ett bröllop så gäller det ju att göra sina val och prioriteringar. Exempelvis känns ju vigselringen som något man verkligen vill lägga pengar på med tanke på att man ska ha den hela livet. En liten väska att ha lite smink och mobilen i på bröllopet kände jag däremot att det inte var sådär fastligt viktigt att lägga pengar på. Den ska ju bara användas en dag och kommer inte att synas allt för mycket.
 
Väskan ligger nedbäddad i silkespapper i väntan på den stora dagen.
 
Så därför blev jag fantastiskt nöjd när jag lyckades hitta en urfin gammal sidenväska på Stadsmissionen i Stockholm i helgen. Att döma av några lappar (bl a varudeklaration och materialinformation) som låg i verkar väskan vara från 50/60-talet och ser dessutom ut att vara helt oanvänd! Och priset, ja, 50 ynka kronor fick jag betala för den. Det är vad jag kallar ett fynd! Dessuom extra roligt att information från tillverkaren fanns kvar i väskan! När jag googlade på namnet fann jag detta i Svensk industrikalender från 1947:
 
AB. Olof Thylén & Co., Göteborg. 
Lädervarufabrik. Tillverkar som 
specialitet damväskor. 
 
— Firman etabl. 1932, bolag 1944.
 
År 1932 känns väldigt genuint måste jag säga, och himla trevligt att de har damväskor som specialitet. Det bådar gott för väskans kvalitet!
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Åh, vad fin den ser ut! Blir nog jättebra till klänningen :)

2013-02-25 @ 22:58:45
Postat av: Isabell

Söt! Men vad ska du ha mobilen till när typ alla du känner redan är på plats? ;) Fota lite iofs..

2013-02-26 @ 08:30:23
Postat av: Julias pyssligheter

Sanna: Ja, jag hoppas det! :)

Isabell: Haha ja, fota tänkte jag. ;) Det finns nog absolut ingen som jag behöver ringa då, alla är ju där! :D

2013-02-26 @ 10:07:15
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Paulina

Åh, den är ju så fin!

2013-02-27 @ 14:50:23
URL: http://hallonbubbla.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se