Jag är en stor teälskare och väljer i de flesta fall te före kaffe, även om någon enstaka slurk kaffe kan vara gott. Det gjorde att jag la lite extra krut på teet på bröllopet när det vankades dessert och tårta. I vanliga fall kommer ofta te-drickarna i skymundan av alla kaffedrickare som oftast är så många fler, vilket är lite tråkigt. För hur kul är det egentligen att få välja mellan några skrynkliga Yellow label-påsar? Dessutom har vi många tefantaster, både bland släkt & familj och bland vänner, så då kändes det extra kul att ordna gott te! Jag gjorde helt enkelt en liten tebuffé men fem olika lösteer köpa i stans bästa tebutik; två svarta teer, två gröna teer och ett rött te. Till dessa fanns engångsfilter att fylla med sitt val av te. Smidigt och det blir bra mycket godare än färdiga tepåsar där smaken ofta blir på tok för koncentrerad. 
 
 
För ändamålet köpte jag glasburkar (liknande dessa, som egentligen har ett lock som togs bort vid servering) och fyllde med teerna. Sedan gjorde jag små skyltar av kartong klippt i rundlar som jag klistrade etiketter på, utskrivna från denna sida. På dessa stämlade och skrev jag vad det var för teer och klistrade slutligen fast små träpinnar (grillpinnar) på baksidan så att de gick att sticka ner i teet. Alltsammans ställdes på en silverbricka och med små fina rosenskedar.
 
 
Buffén blev väldigt uppskattad av tedrickarna och förhoppningsvis lyckades vi även locka över några kaffedrickare till den ljuva tesidan. ;-) Nu efteråt använder jag fortfarande burkarna som teburkar, men med lock och utan skyltar.
 

Kommentarer
Postat av: Erica AKA Tomtens Dotter

Håller fullständigt med dig! Yellow Label är dessutom inte ens drickbart. Det smakar besk, uppblött kartong.

Thedrickare ÄR ofta bortglömda. Därför har jag alltid ett gäng thepåsar i handväskan - man vet liksom aldrig.

Engångsfilter? Vart kan man köpa sånt? Har bara sett dem på fikkedjor, men aldrig i handeln så att en vanlig konsument kan shoppa dem...

2013-08-16 @ 00:26:41
URL: http://tomtensdotter.se
Postat av: Julias pyssligheter

Jag köpte mina i ett marknadsstånd där de sålde te, men när jag googlar lite verkar det finnas lite här och var:

http://www.caesarshem.se/product.html/tefilter-100-pack

http://www.t-magasinet.se/system/webshop_showdetail.asp?HID=395&HSID=5098&FID=439&Kid=3818_3909&PID=107981 (dessa hade jag)

http://www.kaffecompagniet.se/produkt.php?art=100552''

Och tepåsar i väskan- helt rätt, det kör jag också med! ;)

2013-08-18 @ 21:54:01
URL: http://juliaspyssligheter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se