Och så lite mer bröllop…

För att alla gäster på ett enkelt sätt skulle kunna hitta till sina platser vid borden hade vi gjort en stor bordsplaceringstavla där alla bord var uppritade med bordsnummer (som återfanns i ramar på borden) samt alla namn. Det som slog mig när jag skulle göra placeringstavlan var att det vore himla smidigt att även i sista sekund kunna ändra på placeringarna om det skulle inträffa något oförutsett.

Så jag använde mig helt enkelt av griffelfärg som man kan skriva på både med riktig krita och med vit ”tusch”-penna som går att sudda. Jag köpte en tavla med den allra pråligaste och krusidulligaste guldramen på loppis och målade helt sonika över motivet (som var en ganska gräslig timmarstuga i deprimerande färger) med griffelfärg . Färgen finns på t ex på Panduro, Granit och vissa färgbutiker. Tre lager senare var motivet helt täckt och det var bara att gå loss med pennan och testa olika stilar, upplägg osv.

Det var väldigt bra att kunna ändra hit och dit under dagarna innan bröllopet då borde placeringar och uppställning av bord, scen osv hann ändras ett flertal gånger. Tavlan stod sedan på ett målarstaffli utanför tältet och agerade således både som hjälpmedel och utsmyckning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search