Nu har jag fått alla bröllopsbilder av vår fantastiska fotograf Mirjami, så nu kan jag äntligen visa er dekorationer, detaljer och dukning! Som ni kanske förstår var detta något av det jag tyckte var allra roligast med bröllopet. Jag älskar att, även i vanliga fall, duka fint, pynta, dekorera och göra fint så till bröllopet var jag verkligen i mitt esse! Ett bröllop har man ju förhoppningsvis bara en gång och då måste man ju passa på att gå loss totalt på allt fint. Känslan vi ville ha för hela bröllopet var romanstiskt, avslappnat, trädgårdsaktigt och lite rustikt. Inte prinsessigt och tjusigt på det viset utan mer bondromantik utan att bli shabby chicigt. Ni förstår nog! Mycket blommor, gamla mässingsljusstakar, gamla trälådor, linnedukar och servetter. Vi ville hålla det ganska enkelt och "rent" utan för mycket "krimskrams" på borden så dekorationen bestod av blommor, ljusstakar och borsnummerskyltar och... Äh, vi kör lite bilder istället så att ni får se!
 
Festen hade vi alltså i ett enormt tält som stod på en äng i mina föräldrars (fantastiska) trädgård. Tältet var vitt och ljust med alla fönster som släppte in solen och ängarna som skymtade utanför blev som en somrig kuliss. Innuti tältet lades ett trägolv som gjorde att det kändes väldigt mycket som inomhus och gjorde dessutom att vi kunde dansa hela natten utan gräsfläckar. ;-)
 
I taket skymtar några av de 60 (!) pompoms som prydde tältet och trädgården. Bilden gör dem inte riktigt rättvisa, men det hängde klasar av pompoms i hela taket och även ute i träden. Som stora fluffiga, vita pioner. Effektfullt och vackert. Det går att göra såna här pompoms själv men jag beställde istället enkelt ett gäng på Ebay. Det enda man behhöver göra är att "fluffa upp" dem själv då de kommer ihopvikta. Lite klurigt i början, men syrran som jag satte på detta fick in snitsen efter sisådär 30 stycken.
 
På alla bord låg vita, manglade linnedukar från min farmor och mormor. Det kändes extra kul att sådana gamla fina saker som annars bara ligger prydligt vikta i linneskåp fick komma fram en dag som denna! Porslin och glas hyrde vi av samma ställe som vi beställde maten ifrån- otroligt smidigt!
 
Ovanför honnörsbordet där vi satt hängde ett stort hjärta gjort av björkris gjort av en vän till familjen. Vi hade önskat oss någon slags dekoration av vännen i bröllopspresent då hon är vädligt konstnärligt lagd, och oj så fint det blev!
 
Björkris och sedan kvistar av klematis och jasmine lindade runt- så vackert!
 
Dukningen gick mestadels i vitt med lite guld och grönt som inslag. På varje bord stod mässingsljusstakar som vi dels köpt på loppis och dels lånat av nära och kära. Vi fick ihop run 40 st!
 
För att underlätta bordsplaceringen fanns på varje bord en ram med ett borsdnummer. Även här är det loppisfynd som gäller. Tio guldramar som köpts för någon tia styck blev tillsammans med utskrivna siffror fina dekorationer på borden. Siffror (och en massa annat; etiketter, skyltar, namnlappar mm) som dessa finns gratis att hämta på nätet. Jag minns inte exakt var jag hittade dessa, men googlar man på exempelvis "free wedding printables" så finns det massor!
 
Servetterna som jag visat tidigare. Linneservetter som passade fint ihop med dukarna och så grovt snöre och en rosmainkvist för att få in det lite rustika.
 
Vid varje plats låg även ett festhäfte med beskrivningar av gästerna, ett litet quiz om brudparet, meny osv. Omslaget gjorde vi, liksom inbjudan till bröllopet, i Art Text Lite och fick tryckt på ett tryckeri på tjockt papper. För att fästa ihop omslaget med innehållet så sydde jag faktiskt ihop dem! Jag vek ut häftet så att det blev platt och sydde helt enkelt (på symaskin) en raksöm rakt över, längs med ryggen. Väldigt smidigt. Det gick fort och blev riktigt snyggt!
 
Varje bord var även dekorerat med gamla glasburkar (loppis såklart!) innehållandes buketter av pioner, rosor och daggkåpa. Rosorna köpte jag i buntar om 10 st i en vanlig mataffär och döm om min förvåning när de tre veckor efter bröllopet fortfarande stod sig!
 
Pionerna kom från min mormor och morfars trädgård och daggkåpan (det ljusgröna fluffet) från mina föräldrars dito vilket kändes väldigt roligt!
 
Bordsblommorna gick dessutom i samma ton och stil som brudbuketten. Som ni förstår var det här med en röd tråd genom hela bröllopet viktigt. Vi ville att det skulle finnas en helhet och en känsla och stil som genomsyrade hela dagen, och jag tycker att vi lyckades!
 
PS. Vad jag nu ska göra med alla ljusstakar, glasburkar, linneservetter och annat jag köpt på loppis? Ingen aning! Kanske ha en egen loppis?

Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag tycker det är jätteroligt att läsa om ert bröllop, mestadels för att jag själv skall gifta mig nästa sommar och slukar så mycket inspiration/tips/idéer som jag bara kan.
//Susanne

2013-08-06 @ 21:20:19
Postat av: Julias pyssligheter

Vad roligt att höra! Hoppas att du får riktigt mycket inspiration! :-) Och grattis till det stundande bröllopet.

2013-08-07 @ 12:13:19
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Paulina

Och allt var ju så otroligt vackert..

2013-08-13 @ 12:18:33
URL: http://hallonbubbla.blogspot.se
Postat av: Carina

Härlig blogg :) Tack för mycket och rolig inspiration...om det är något du tänkt göra dig av med från ditt bröllop är jag intresserad av att köpa! Då vårt bröllop blir i lite samma stuk.
Hälsningar Carina

Svar: Tack snälla för fint beröm! Vad roligt att du dels ska gifta dig och dels ha samma stil! Det är ju den bästa! ;-) Dock är det inte mycket jag kan sälja tyvärr. Mycket skänkte vi bort (till typ Röda korset) efter bröllopet, det kändes lite mycket att ha kvar sisådär 80 dessertglas. ;) Men mitt tips är att börja loppisleta i tid! Ta för vana att gå på loppis lite då och då och köp på dig t ex linnedukar, linneservetter, glasburkar (som vaser), mässingsljusstakar, silverbrickor osv. Det kostar inte många kronor och sprider man ut inköpen blir det inga stora utlägg. :) Lycka till med bröllopsfixandet!
Julia Hellquist

2014-01-03 @ 13:40:43
Postat av: Emma

Hej! Vilka fina idéer. Nu var de länge sen, men hur fick du dina mässingsljusstakar så fina och glansiga? Något medel eller hemmakur? :)

2016-10-18 @ 20:22:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se