Bröllopsfesten hölls alltså i mina föräldrars stora och fantastiskt fina trädgård och då dagen och kvällen mestadels bjöd på fint väder vistades vi inte bara i det stora tältet utan även ute i det gröna. För att roa både små och stora (vuxna) barn hade vi ordnat små "stationer" med aktiviteter man kunde roa sig med om man kände att man var färdigminglad eller fick spring i benen efter en lång middag. Syrran min hade ordnat så fina skyltar som även matchade de skyltar som satt längs vägen i byn med texterna "Vigsel", "Bröllop" och "Bröllopsfest" som gick i samma stil. Plankor, störar, hammare & spik och vit färg & pensel är det enda som behövs!
 
En aktivitet var stora såpbubblor som är min pappas specialitet. Han gör en egen såpbubblesmet som man kan göra enorma såpbubblor av. (Googla för recept, kan inte exakta måtten!) Bästa "verktyget" för att forma såpbubblorna är helt klart badmintionracket som man tagit bort nätet på. Sen är det bara att doppa den stora öglan i smeten och dra genom luften för att skapa stooora fina bubblor. Roligt för både barn och vuxna!
 
Pilkastning på en vanlig dart-tavla som dekorerats med pappershjärtan för extra bröllopskänsla.
 
Boule för de som var sugna....
 
... eller varför inte klassisk hästskokastning som blev riktigt populärt och gav upphov till turneringar och dueller.
 
Alla bilder är tagna av Mirjami LöppönenPhotoMirjami.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se