
Apelsinkladdkaka med spöktouch
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smält Smör
1 dl vispgrädde
200 g Marabou apelsinkrokant eller annan apelsinchoklad
Rör ihop ägg socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och häll i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädde och rör i chokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten.
Marsipanpumpor
Färga mandelmassa orangea med gul och röd karamellfärg och sätt dit en liten grön "kvist". Lättast är det att forma mandelmassan till runda bollar och sedan trycka till dem en aning för att få den rätta formen. "Ränderna" görs enklast med hjälp av en potatissticka som läggs längs med pumpan och trycks till.
Spökmaränger
Vispa 2 äggvitor med 3/4 dl socker tills det blir ett vitt, fast skum. Klicka eller spritsa ut på en plåt och grädda i 100 grader i ungefär 45 min. Ögon och mun målas dit med svart karamellfärg, men mörk, smält choklad fungerar minst lika bra!
Men vilka söta spöken! Mycket finare än våra misslyckade kycklingmaränger ;) haha
Hahaha, just ja! Dom var inte mycket att hänga i granen... ;)
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
