Hallongrottor är ju en sån där kaka som alltid går hem. En mer klassisk kaka får man leta efter! Och det är ju inte så konstigt, för det är ju rysligt gott. Här har jag gjort två varianter; hallongrottor och blåbärsgrottor med blåbärssylt. För svårare än så är det att variera grottorna; bara att byta ut sylten! Varför inte testa med hjortronsylt, jordgubbssylt eller med härligt sötsyrlig lemoncurd?
 
 

Hallongrottor eller grottor med valfri fyllning (ca 24 st)

125 g smör

3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla dem till bollar och placera i småbrödsformar av papper. Gör en grop i varje och klicka i sylt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-12 minuter.


Kommentarer
Postat av: Sara

Tack för tipset! 20 stycken ska snart in i ugnen :)

2012-11-28 @ 21:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se