Men vad hände? Sommaren bara kom över oss! Jag gissar att ni liksom jag njuter till fullo av försommarvärmen (hettan?) som böljat hela veckan. Strålade sol från morgon till kväll, fantastiskt! Dock njuter jag mest av mornarna och kvällarna när vämen lagt sig lite och det inte är sådär stekande hett utan ljuvligt ljummet och doftar av syrén och liljekonvaljer i vartenda litet hörn. Slutet av maj = bästa tiden på året, alla gånger! Sommaren ligger framför en och man är sådär härlgit förväntansfull för allt man hoppas hinna göra; plocka smultron längs stekheta asfaltsvägar, cykla i ljumma sommarnätter, grilla i oändlighet, bada i små sjöar, ligga ute i gräset och plöja bok efter bok, fira midsommar, bröllop och födelsedagar i blommig klänning, baka oändligt många jordgubbspajer, gå upp tidigt tidigt på morgonen och promenera när världen är helt tyst och stilla, äta smältande glass på en bänk i stan... Ja, ni vet allt det där som är sommar.Just nu njuter jag av nystädat hem med syrénkvistar lite här och var som doftar ljuvligt gott. Dessutom plockade jag nyss in tvättens om fått torka ute idag och luktar sådär fräscht och gott som det aldrig gör annars.

Hur som helst. I veckan har jag mest suttit under ett parasoll och pluggat (lite) och läst böcker och ätit melon (mycket), spelat tennis, grillat korv, sprungit i skogen, haft picknick, cyklat och bränt mig lite i solen. En fasligt skön vecka såhär i slutet av terminen. Och dessutom är det ju Eurovision Song Contest-vecka! På lördag är det final och det ska firas med knytkalas här hemma, men redan ikväll är det ju dags att hålla tummarna för Sverige och Loreen. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se