Idag kände jag mig rysligt 60-talsaktigt husmoderlig när jag ställde mig och kokade rabarberkräm till mellanmål. Ofast brukar jag bara äta en frukt på eftermiddgen men idag efter en hel dags stirrande in i en datorskärm (tentaplugg) så kände jag att jag var värd ett riktigt smarrigt mellanmål. Och rabarberkräm är inte bara gott utan också snabbfixat! Har man som jag färdigskivad rabarber i frysen från förra året tar det inte mer än 10 minuter att svänga ihop en kräm.Rabarberkräm (4 port)
500 g rabarber i bitar
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka tills den är mjuk, ca 5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll ner i krämen i en smal stråle under omrörning. Koka upp krämen igen och dra av från plattan- klart!


Låt svalna något och servera med kall mjölk. Mmm...!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se