Jag var ju såklart tvungen att inviga mina nyinköpta dessertskålar i lördags och svängde därför ihop en somrig dessert med rabarber och jordgubbar, perfekt efter en grillmiddag och försvinnande gott.Rabarberkompott, färska jordgubbar och gräddkräm (2 port)
ca 2 dl rabarber i bitar
1/2-1 dl socker
lite vatten

ca 1 dl skivade jordgubbar

1 dl grädde
1 dl turkisk/grekisk yoghurt
lite vaniljsocker

Koka rabarber, socker och vatten några minuter till en kompott. Låt svalna. Skiva jordgubbarna. Vispa grädden och blanda sedan med yoghurt och vaniljsocker.

Varva rabarberkompott, jordgubbar och gräddkrämen två gånger i glas eller portsionsskålar. Toppa med ett citronmlissblad och ät!

Sötsyrlig rabarber, fräscha jordgubbar och len gräddkräm är en perfekt dessertkombination.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se