Äntligen har jag hittat på ett sätt att få till riktigt god pizza hemma! Jag tycker nämligen att hemmagjord pizza ofta blir lite för blöt och degig i botten och inte sådär pizzeria-frasig. Egentligen ska man ju ha en s.k pizzasten men det är himlans dyrt, så istället köpte jag ett teflongaller för 49 kr på Clas Ohlson och det funkade kanon! Man lägger pizzan på teflongallret som man sen lägger på det vanliga ugnsgallret. Detta gör att att pizzan även blir gräddad underirån (=frasig botten) istället för bara ovanifrån som det blir när man har en plåt. Nu glömde jag såklart fota gallret, men som sagt Clas Ohlson eller likannde ställen har det säkert. Värt att prova!

Vad blev det för pizza då? Jo, inbakad! Jag har aldrig testat att göra det själv och det blev kanske inte de snyggaste pizzorna med absolut de godaste! Frasiga och härliga fyllda med skinka, färsk ananas och mycket ost. Gudagott!


Recepet på bästa pizzadeg och tomatsås finns HÄR. De inbakade pizzorna gjorde jag helt enkelt genom att kavla ut degen till fyra rundlar, bre på tomatsås, på med fyllningen i mittten, vika ihop dubbelt och nypa ihop kanterna. In i ugnen på hägsta värme i 10 minuter. Tadaa! Enkelt så det förslår.


Som sagt, inte så snygga så någon bra bild var svår att få till, men ni fattar ju grejen. Ihopvikt pizza med massor av frasigt bröd. Mmm... Testa redan ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se