Ja, vad ska man säga? Vilken helg! Somrigaste sommarvädret och Eurovision-vinst, kan det bli bättre? Det ryktas om att det ska bli kallare i veckan, emn det örat tänker jag inte lyssna på. Jag vill fortsätta vakna till strålande solljus, öppna dörren och mötas av värme och fågelkvitter, luft som står stilla och vittnar om att det är en het dag att vänta. Sådär förväntansfullt och härligt som det bara är en tidig, ljummen maj-morgon. Promenera sig svettig i en liljekonvaljdoftande skog och väl hemma duscha iskallt. Äta frukost barfota och fortsätta förmiddagen under parasollet med en spännande bok.

Dricka rabarbersaft med isbitar som klingar mo glaskanten. Cykla in till stan och äta glass och köpa sommarlinnen, för de man har räcker inte till varma dagar som dessa. Stanna vid dikeskanten och plocka små tufsiga smörblommor och kråkärt. Grilla majskolvar och marshmallows och sitta ute tills det går att tända små ljuslyktor. Klia benen röda av myggbett och till slut krypa ner i svala lakan och nästan inte kunna somna för det ljuva sommarljuset. Så vill jag att det ska vara, från och med nu till augusti. Snälla?

 
Svalkande sommardrink (4 glas)
1 dl jordgubbssaft (koncentrat)
33 cl mineralvatten
33 cl ginger ale
jordgubbar i halvor
limeskivor

Blanda allt och häll upp i glas med isbitar och sugrör. Servera bums!


Eurovisionkväll kräver färgglada servetter a la Pride!

 
Sommarens bästa sallad- melonsallad
melon (en eller flera sorter)
finhackad rödlök/schalottenlök
finrivet lime/citronskal och lite saft
salt och vitpeppar

Blanda ihop och servera till grillat, pajj, buffé, ja allt!

Jordgubbsparfait med jordgubbsås. Makalöst gott! Recept kommer.

ESC på tv:n, spänning i soffan!Söndagsfika och boule i solen. Smörgåsar, saft, kakor och...

... tårta dagen till ära! Kanske för at fira vinsten eller Mors dag (trots att ingen mor var närvarande) eller helt enkelt för att syrran hade fått mig sig från jobbet. Oavsett orsak, fasligt gott! Och ja, jag fick rosen.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se