När jag var hemma hos min vän sociologen för någon vecka sen blev jag bjuden på något så gott som chokladdrömmar. Jamen ni hör ju, drömmar av choklad! Nästa i alla fall. Hur som helst en helt fantastisk idé att blanda i kakao i drömkake-degen. Knåda ihop degen, skär i bitar, grädda, fyll en burk och åk ut på picknick!Chokladdrömmar (ca 25 st)
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
0,5 dl rapsolja
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget. Vispa ihop alla torra ingredienser och rör ner dessa i smeten. Forma till en lång rulle och skär i ca 25 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 150 grader i ca 15 min.

Spröda och söta- precis som småkakor ska vara.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se