Biscotti är en italiensk, söt liten skorpa som vanligtvis innehåller mandel, men egentligen är det bara fantasin som sätter stopp för smaksättningen! Lime, lakrits, nötter, bär, vit choklad eller som jag använde till mina- toblerone! En himla bra idé måste jag faktiskt säga. Skorporna serverade jag till lördagens jordgubbsparfait men förutom till glass så passar de alldeles ypperligt att äta precis som de är, helst till en kopp rykande te!Bicotti med choklad (ca 30 st)
75 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad choklad

Rör smör och socker msidigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner med resten av smeten. Rör i chokladen. Forma degen till två långa rullar, ca 2 cm i diameter ocg platta till något. Grädda i 170 grader ca 20 min. Skär rullarna i ca 2-3 cm långa bitar och låt torka i ugnen på 75 grader i ca 1,5 timme.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se