Här ska ni få ytterligare ett fiffigt husmorstips, nämligen för att göra rent/avkalka kaffebryggare och vattenkokare utan att behöva använda något speciellt avkalkningsmedel.

Häll 6 dl vatten + 1 dl ättikssprit i kaffebryggare och "brygg" utan filter tills hälften av vattnet runnit igenom. Låt sedan stå 15 minuter. Kör igenom resten och brygg sedan med rent vatten 2-3 gånger. För vattenkokaren: Häll i samma blandning och koka upp. Låt stå 15 minuter och koka sedan upp igen. Koka med rent vatten 2-3 gånger.

Det blir skinande rent och fräscht inuti!


Ättika är kanon att ha hemma i skafferiet, det kan användas till mycket!

Kommentarer
Postat av: Gustav

Kanon, precis vad jag behövde! :-)

2012-08-22 @ 09:49:00
URL: http://gustavspyssligheter.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se