Idag är det våffeldagen! Söndag och allt så är det ju alldeles förträffligt perfekt att få avnjuta ett gäng frasiga våfflor, antingen till frukost eller som eftermiddagsfika. För att våfflor skulle vara mat, nja, det är jag inte med på. Det bästa om man äter våfflor som fika är ju att man kan lyxa till det med alla möjliga smarriga tillbehör som glass, grädde, färska bär, sylt osv. Här hemma blir det våffelkalas ute i vårsolen i eftermiddag med bästa gänget. Jag har laddat upp med färska jordgubbar, bjärnbär, två sorters sylt, vispad grädde och smaksatt kesella. Är det våffeldagen så är det! Och ärligt talat, hur ofta äter man egentligen våfflor?


Mitt bästa våffelrecept (10-12 st)
100 g smör
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör sen ner resten av mjölken och sedan äggen och smöret. Hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smör till första gräddningen, sen går det bra utan. Grädda gyllengula våfflor som avnjuts med t ex ovanstående tillbehör.
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör sen ner resten av mjölken och sedan äggen och smöret. Hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smör till första gräddningen, sen går det bra utan. Grädda gyllengula våfflor och servera med goda tillbehör.

Trevlig (och smarrig) våffeldag på er!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se