Lördagkvällens dessert blev en klassiker med twist- citronpannacotta med vit chokladkräm. Pannacotta är ju gott som det är med bara vanilj som smaksättning, men ibland är det kul att testa någon annan variant, som t ex citron. Syrligt och fräscht! För att piffa upp efterätten ytterligare gjorde jag en vit chokladkräm som jag hällde på pannacottan när den stelnat. Mmmm så gott! Den söta, vita chokladen passar perfekt ihop med den lite syrliga pannacottan.Citronpannacotta (6 port)
2 st gelatinblad
4 dl grädde
1 st citron, rivet skal
1/2 citron, saften
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med citronskal, citronsaft och strösocker. Dra kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Vispa noga så att inga klumpar bildas. Låt svalna något och häll sedan upp i portionsglas. Kyl minst två timmar.

Vit chokladkräm

2 dl grädde
100 g vit choklad

Värm grädden och rör ner chokladen, hackad i bitar. Rör tills allt löst sig och låt sedan svalna. När pannacottan har stelnat- häll på chokladkrämen och ställ återigen kallt minst en timme innan servering. Garnera med rivet citronskal och citronmeliss.

3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.
6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
7. Ställ kallt i minst 2 tim

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se