Länge, ja över ett år, har jag letat efter snygga pepparkvarnar. Det har verkar vara en omöjlighet att hitta fina och funtionella kryddkvarnar till ett rimligt pris, dvs inte flera, flera hundra kronor. Jag har googlat mig svettig och letat på alla butiker med köksprylar. Men så förra veckan så dök dom upp! Den första hittade jag på Ica Maxi av alla ställen! Jag måste börja inse att man i princip kan köpa allt där och inte bara mat. Då jag vill ha två olika kvarnar, en till vitpeppar och en till svartpeppar, så köpte jag bara en och fortsatte jakten och dagen därpå sprang jag på en till kvarn inne på en liten inredningsbutik längst ner, längst in i en galleria här i stan. En riktigt fin kvarn av ett fint märke med det (för mig) hutlösa priset 239 kr... Gissa då om jag blev glad när det satt en 70 % REA- lapp på den?! För 68 kronor blev den alltså min och jag är såå nöjd.

Liten svart kvarn till svartpeppar (Ica Maxi) och stor röd kvarn till vitpeppar (liten inredningsbutik). Dock är jag inte riktigt nöjd med färgkombinationen svart och rött, det känns inte riktigt rätt. Så en av dem ska få bli spraymålad vit, frågan är bara vilken? Jag kan inte bestämma mig om jag vill ha en röd och en vit eller en svart och en vit...


Jag gillar min lilla låda bredvid spisen, perfekt att ha olja, salt, kryddor mm nära till hands när man lagar mat. Trälådan är en såndär mandarinlåda som man förut kunde köpa mandariner i runt jul. Finns de fortfarande? Himla fina är dem i alla fall, och användbara!


En annan nyhet i bredvid-spisen-lådan är den lilla flaskan med Liquid smoke. Ett slags rökextrakt som man kan använda i marinader, såser mm för att få en rökig och grillad smak. Jag har läst om den här ingrediensen i massor av recept och blev så sugen på att prova, och det blir verkligen GOTT! Röktigt och bbq-aktigt. Perfekt i hamburgersmeten eller till kycklingmarinaden. Extraktet är för övrigt helt naturligt och kommer från rök av eldat trä (oftast hickoryträd) som fångas upp av vatten som sen koncentreras. Voila, naturlig rökarom!

Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

Hej gull! Ååå, vad jag läser och njuter av dina inlägg hela tiden. Du är så fantastiskt duktig!

Både mat, bak, pyssel och inredning, otroligt...

Klart saltkvarnen ska vara vit! Det tröttnar du inte på, sen har du ju så mycket färger på maten.

Ja, lådorna finns, jag köper en varje jul men den blir ved i det huset... Kramar Ami

2012-01-28 @ 23:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se